Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ειδη μαθητων

Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
ειτε ειναι, ειτε δεν ειναι μεσα στην ταξη καμια διαφορα δεν κανει. Τα βιβλια του ειναι αχρησιμοποιητα και πεντακαθαρα γιατι ποτε δεν τα ανοιγει. Εχει ενα τετραδιο που το περιφερει απο μαθημα σε μαθημα και γραφει συνηθως μονο το προγραμμα μεσα.
ΤΟ ΦΥΤΟ
δεν αναφερομαι στους μαθητες του 20 γενικως αλλα σε αυτους που οπου και να τους βρεις θα ειναι με τη μυτη κατω απο καποιο σχολικο βιβλιο. Δεν βγαινουν, δεν κανουν κοπανες, τρωνε μονο για να μην πεθανουν και αφησουν το διαβασμα στη μεση.
Η ΜΑΚΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ
-κυριε μονο με εσας καταλαβαινω το μαθημα.
-κυρια πολυ ωραιο μπουφαν, ντυνεστε πολυ ωραια.
-αυτος ο καθηγητης των μαθηματικων μας ειπε για σας οτι (μπλα μπλα...) εγω με το μερος σας ειμαι.
Ενταξει καταλαβατε.. Ολοι εχουν ή ειχαν καποτε εναν τετοιο στην ταξη τους. Και αν αυτος ο μαθητης ειναι εκνευριστικος και θες να τον κοπανησεις στον τοιχο πιο εκνευριστικος ειναι ο καθηγητης που πιανουν αυτα τα γλοιωδη κολπα πανω του.
Η ΔΙΑΝΟΙΑ
τα ξερει ολα. Λυνει τις ασκησεις σε ανυπαρκτο χρονο. Ειτε στα μαθηματικα ειτε στη φυσικη ολοι αυτον ρωτανε. Πολλες φορες και ο καθηγητης.
Ο ΞΕΡΟΛΑΣ
προκειται για περιπτωση wanna-be-διανοια. Νομιζει οτι τα ξερει ολα. ΝΟΜΙΖΕΙ: αυτη ειναι η διαφορα με τη διανοια. Ειναι σπαστικος γιατι παντα εχει να πει κατι για ολα. Και οταν κανει λαθος δεν το παραδεχεται ποτε. Ποτε.
Ο ΣΑΜΑΤΑΣ
μιλαει στο μαθημα, πιανει κουβεντα με τους καθηγητες για ασχετα θεματα και ειναι λιγο "μαγκακι". Οι περισσοτεροι τον συμπαθουν γιατι ειναι αλανι. Συνηθως.
Ο "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?"
οταν μιλαμε για κοπανες, αυτος ο μαθητης ειναι ο ορισμος τους. Καταφερνει και λειπει παντα χωρις να παιρνει απουσιες. Ζητημα αν μπαινει στην ταξη 2-3 φορες ολη τη χρονια. Συνηθως στις εξετασεις οι καθηγητες τον κοιτανε περιεργα και ρωτανε μεταξυ τους ποιος ειναι αυτος.
Ο ΚΛΑΨΑΣ
παρομοιος με την "μακρια γλωσσα" αλλα πολυ πιο σπαστικος και παραπονιαρης.
Μπορει ακομα και να βαλει τα κλαματα για καλυτερο βαθμο.
ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΣ
ενταξει οτι και να πουμε δεν ειναι αρκετο. Θα επρεπε να φτιαξω ξεχωριστη ενοτητα για αυτον τον μαθητη. Μπορει να καλυπτει τους υπολοιπους και να μην παιρνει κανενας απουσια, αλλα μπορει να ειναι και καρφι.
Ο ΑΠΟΒΟΛΑΚΙΑΣ
παντα κανει βλακειες και φασαρια. Οι αποβολες μπορει να ειναι ωριαιες , μονοημερες, διημερες κλπ κλπ.
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ
σαν τον τουριστα μονο που αυτος κοιμαται κιολας....
ΤΟ ΚΑΡΦΙ
απο τα πιο σπαστικα ειδη κομπλεξικων κωλοπαιδων.
-Κυριε εγω καθολου δεν συμφωνω που εκανε ολη η ταξη κοπανα.
-δεν ηξερα οτι επιτρεπονται τα κινητα στο μαθημα κυριε.. Τι? Πως? Δεν επιτρεπονται? Τοτε γιατι ο γιαννης στελνει μηνυματα κυριε?
-αν ψαχνετε ποιος εσπασε το τζαμι ρωτηστε τον κωστα, τον ειχα δει πριν μια ωρα σε εκεινο το σημειο με μια πετρα στο χερι. Μπορει να ειδε ποιος το εκανε.

4 σχόλια:

  1. Το έχω πάει για εργασία τώρα...μας έβαλε η καθηγήτρια της λογοτεχνίας να κάνουμε εργασία για τους τύπους μαθητή...δεν θα ξέρει από που της ήρθε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρτε γευση΄..
    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Σπαστικο και αντιπαθητικο ειδος.Ολοι οι αλλοι μαθητες πρεπει να συμμεριζονται τις αποψεις του,να του κανουν θεληματα,να τον ακολουθουν και να ασπαζονται τις ιδεες του για την οργανωση μιας εκδηλωσης η εκδρομης.Συνηθως λυσσαει να βγει προεδρος στο δεκαπενταμελες, και αν τον μαυρισουν κανει σαν ταυρος σε υαλοπωλειο.
    Ο "ΑΠ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ"
    -Θα μου δωσεις το τετραδιο της αλγεβρας ν αντιγραψω τις ασκησεις;Πες μου τι να γραψω στην εργασια των αρχαιων!!!Χαρακτηριστικες φρασεις του.Οχι σαν τον τουριστα, αλλα ειναι απ αυτους που θα βαλουν πχ το σινεμα η το ματς πρωτα απ το διαβασμα και μετα θα θελουν να τη βγαλουν "καθαρη"στο μαθημα που μισοδιαβασαν με τη βοηθεια των αλλων.
    Ο ΦΡΑΓΚΑΤΟΣ Κανει μπαμ απο ενα χιλιομετρο, απ τα ρουχα, τη μαρκα κινητου και το ποσα χαλαει στην καντινα.Παντως, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι οπωσδηποτε αλαζονας και μοναχοφαης.Μπορει να ειναι ανοιχτοχερης και..χαπατο(σπανια ομως)
    Ο "ΤΣΕ"Μπορει να μην ειναι φανατικος αριστερος, εινα ομως της αποψης οτι ολοι ειμαστε ισοι, ειδικα οι μαθητες μεταξυ τους, και πως οι καθηγητες ειναιλειτουργοι κι οχι αφεντικα.Συνηθως κερδιζει συμπαθειες, μιας και οι αποψεις του "βολευουν"την πλειοψηφια, αλλα ερχεται συχνα σε αντιπαραθεση με τον "φραγκατο"και τον "αρχηγο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΚΙ ΑΛΛΑ
    Ο MR ΞΕΡΑΣΟΓΛΟΥ Εκπεμπει μια εσανς απλυτιας ιδρωτιλας,σκαλιζει μυτη, πεταει σαλια, εχει τσιμπλες στα ματια αλλα παρ ολαυτα..γκομενιζει αδιακοπα!!!
    ΤΟ ΤΕΚΝΟ Ασχετα αν οι γονεις του εχουν να πληρωσουν λογαριασμους η εφορια,ασχετα αν το δωματιο του παραπεμπει σε εφηβικο δωματιο μιας αλλης εποχης, θα βρει τροπο να "σφυριζει"!!!!Θα διαλεξει οικονομικα αλλα μοντερνα ρουχα,θα διαθεσει το χαρτζηλικι της νονας για κομμωτηριο,θα φροντισει ν αστραφτει απο καθαριοτητα, και στην τελικη, προκειμενου να εχει ολ αυτα που χρειαζονται για τον καλλωπισμο του, δε θα διστασει να δουλεψει τα καλοκαιρια στην καφετερεια του θειου του.Οι αλλοι τον χαιρονται για ολ αυτα!!!
    Η ΘΕΟΥΣΑ Νυχι αβαφτο και κομμενο συριζα,μακρια φουστα, γιαγιαδιστικο πουκαμισο, μαλλι καρε αυστηρο με στεκα.Αυστηρο υφος, μιλα για χριστιανικη αγαπη και φιλανθρωπια, χλευαζει καθε τι προοδευτικο, δε λεει ομως οχι για εναν πανακριβο χρυσο σταυρο, δωρο του μπαμπα στα γενεθλια, για πολυδαπανα μαθηματα πιανου η για ενα ταξιδακι στο εξωτερικο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ έχω μία συμμαθήτρια που όλο καρφώνει (μερικές φορές και πράγματα που δεν έχουν συμβεί) και που κλαίει με το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή